Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sämre än väntat för Sprint

Sprint presenterar delårssiffror för perioden oktober–december. Arkivbild.Bild: Stephan Savoia
Amerikanska teleoperatören Sprint redovisar lägre rörelseintäkter än väntat för tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/20. Intäkterna på 8,08 miljarder dollar kan jämföras med ett snitt på 8,22 miljarder dollar enligt en sammanställning som bolaget Refinitiv gjort. Sprint som är på väg att gå ihop med konkurrenten T-Mobile uppger samtidigt att man tappade 115 000 abonnenter under perioden, det var dock betydligt lägre tapp än analytikernas förväntningar som låg på 160 000 abonnenter.
Sprint och T-Mobile har tidigare uppgett att sammanslagningen inte kommer bidra till högre priser för kunderna utan i stället göra sammanslagningen mera konkurrenskraftig mot konkurrenterna AT&T samt Verizon.
Ett tiotal delstater, bland annat New York och Kalifornien är dock av motsatt åsikt och har dragit bolaget inför rätta då man befarar att det i stället blir kunderna, främst låginkomsttagare och minoriteter, som får ta smällen genom högre priser.
Gå till toppen