Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgaren får nytt proffskontrakt

Emil Sandahl är klar för en ny säsong i Bundesliga, men först väntar både SM och EM – och kanske, kanske ett OS-kval.

HBK/Berganias Emil Sandahl har en tuff period framför sig, med både SM och EM inom en dryg vecka.Bild: Britt-Mari Olsson
Proffsäventyret i Tyskland blev en fullträff och det är redan klart att Emil Sandahl återvänder nästa säsong. Men först ska HBK/Berganias store profil jaga SM-guld och EM-brottas under ett par hektiska februariveckor.
– Upplägget är väl inte optimalt, det är tätt mellan tävlingarna. Men vi har ju vetat om att det kunde bli så här och jag har gjort allt för att förbereda mig så bra som möjligt, säger Emil inför de närmaste uppgifterna.
På lördag och söndag är det dags för årets SM, som avgörs i Limhamns sporthall, och med ett guld (2015) och tre silver under de senaste åren är det bara en sak som gäller för Emil Sandahl.
– Mitt mål är alltid att vinna, även om jag är inställd på ett tufft SM. Zakarias Berg blir till exempel lika svår som vanligt.
Samtidigt erkänner Emil att Malmö-SM ligger lite illa till, med tanke på att han ska vara med i EM i Rom, bara en dryg vecka senare. Sandahl ska försöka toppa formen till båda tävlingarna, men rent mentalt är det större fokus på EM.
– Jag ser SM som en förberedelse. Lyckas jag riktigt bra på EM är det väl inte helt uteslutet att jag kan få chansen i något OS-kval framöver. Fast en sak i taget, det får vi ta då...
Emil Sandahl kan i alla fall redan summera en av säsongens verkliga höjdare. I höstas debuterade den 25-årige helsingborgaren i den tyska proffsklubben Johannis Nürnberg och det blev ett äventyr som uppfyllde alla förväntningar.
– Ja, det har varit en grymt rolig upplevelse och även om jag inte blivit rik på kuppen är jag väldigt nöjd. Klubben är också nöjd, jag vann sju av mina nio matcher, och jag har redan skrivit på ett nytt kontrakt, över nästa säsong.
Nere i brottarnas Bundesliga har Emil Sandahl mött tufft motstånd vecka ut och vecka in, så han ser en utveckling även rent brottningsmässigt. Trots att förra helgens årsdebut, vid Thor Masters i Nykøbing Falster, inte blev riktigt vad han hoppats på.
Trots att Emil Sandahl slog klubbkompisen Eividas Stankevicius, Litauens landslagsman som sedan vann hela turneringen, fick han nöja sig med en sjundeplats.
– Jag sumpade mina chanser, när jag förlorade mot en tjeck som jag ska slå. Det var där jag missade medaljerna, trots att jag sedan vann mina matcher.
Gå till toppen