Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Höganäs borgerliga styre är på väg att rycka mattan under våra fötter”

Förälder till autistisk pojke på Norra hage förskola oroar sig för framtiden.

Jag är förälder till en underbart pigg och glad 4,5-årig pojke som går på Norra Hage förskola i Viken, åtminstone denna termin ut. Sedan vi för några dagar sedan läste att hans förskola skulle avvecklas utan en tydlig plan för vad man ska göra med barnen, då vändes vår värld upp och ner och vi har kastats in i en ovisshet som ständigt gnager i oss.
Vår son fick under den senare delen av hösten diagnosen autism. Diagnosen var inte oväntad då tecknen varit ganska tydliga sedan två års ålder. I vardagslivet är utmaningarna vi möter inte annorlunda från andra föräldrars. Dock är det tydligt att vår son i sociala interaktioner och många inlärningssituationer möter utmaningar som många andra barn inte gör.
Personalen på Norra Hage har dock redan innan diagnosen ställdes varit mycket uppmärksamma och lyhörda inför hans behov av anpassningar. Det gör att han upplever förskolan som en trevlig plats att vara på.
Vi har också känt en trygghet i att vår lille pojk hade 1,5 år kvar med sin fantastiska personal som sakta men säkerhet skulle kunna stärka hans förmågor och sedan göra en bra överlämning till förskoleklassen som då i in tur skulle kunna ge honom en bra start på hans obligatoriska skolgång.
Nu är Höganäs borgerliga styre på väg att rycka undan mattan under våra fötter. Vårt barn och hans förskolekamraters trygghet och goda utveckling är på väg att säljas ut till privata aktörer utan att man har en tydlig bild av hur barnens intressen skall tas om hand.
Jag vädjar till de förtroendevalda att inte rösta för något som kan leda till att Norra Hage avvecklas, åtminstone inte utan en tydlig plan för hur barnens väl kan garanteras. En sådan plan kan ingen påstå att den finns i dagsläget.
Jag önskar verkligen att majoriteten av ledamöterna i fullmäktige röstar för ett beslut om Norra Hage utifrån barnens intresse och inget annat.
Höganäs kommun är en välmående kommun. Vi har råd att investera i våra barns välfärd!

En djupt oroad förälder

Gå till toppen