Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Symbolvärdet av mötet förbisågs helt. Viftades bort.

Föräldrar från Norra hage förskola i Viken protesterar mot förslaget att sälja ut den mark där nya lokaler till Norra hage skulle byggas. På torsdagskvällens fullmäktige fattades beslut om att omfördela pengar från Norra Hageinvesteringen till bygget av ny gymnastikhall.Bild: Sven-Erik Svensson
Så där satt vi, i Höganäs stadshus. 20-30 föräldrar och lyssnade på när rutinbeslutet om att omfördela pengar från förskolebygget i Viken som ska ersätta Norra Hage klubbades igenom. Innan dess hade vi blivit uppmanande att sitta tyst. Inte vifta med plakat. Verkligen inte applådera eller bua. Ordföranden Gustaf Wingårdh, en äldre farbror med bister blick, stirrade surmulet på oss genom hela debatten. Innan han tagit till mikrofonen för att informerade oss om detta hade han även skickat upp en välkammad man i kostym till läktarplats där vi satt: Eh, tack för att ni kom. Men inga applåder eller burop. Inga plakat. Det är förbjudet. Så att ni vet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen