Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Demokratin satt ur spel

Flytten av LSS-verksamhet borde hamna i fullmäktige, anser tre C-politiker.

En fråga som är av större vikt ska enligt kommunallagen avgöras i kommunfullmäktige. Vi anser att flytten av LSS-verksamheten i Teckomatorp är just en fråga av större vikt.
Anledningen till att LSS-verksamheten ska flytta är för att göra plats för förskolan som behöver fler lokaler i Teckomatorp. Utifrån förskolans behov är detta rätt åtgärd då man idag hyr in en paviljong till höga kostnader.
I och med de styrandes beslut så flyttar LSS-verksamheten nu till lokaler som är mindre i centrala Svalöv och som dessutom saknar utemiljö vilket det idag finns väl tilltaget av i Teckomatorp. I och med att det blir ytminskning så får vissa delar av verksamheten prioriteras ner eller helt enkelt tas bort, såsom de särskilda rum inredda för brukarnas olika behov.
Vi menar att frågor som är av större vikt ska beslutas av kommunfullmäktige. Vi har yrkat på detta i både samhällsbyggnadsnämnden och vård- och omsorgsnämnden och vi lämnade även in protokollsanteckningar om detta i båda nämnderna. Om de styrande hade följt vårt förslag hade de som är berörda fått möjlighet att ta del av debatten i kommunfullmäktige och höra vilka sakargument det finns i ärendet.
I sakfrågan anser vi att det blir en stor kvalitetsförsämring för LSS-verksamheten när inte den fina verksamhet som bedrivits i Teckomatorp inte fullt ut ersätts i Svalöv.
Som politiker gäller det att värna demokratin och i detta fallet menar vi att SD, M, Kd och L kör över demokratiaspekten i frågan. Vi beklagar detta.
Annelie Johnsson (C), ledamot vård- och omsorgsnämnden
Marie Irbladh (C), ledamot samhällsbyggnadsnämnden
Fredrik Jönsson (C), ledamot bildningsnämnden
Gå till toppen