Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tjuvfiskare ertappades med 17 kräftburar i Höganäs hamn – åtalas

Tjuvfiskarna klättrade över inhängningen till kajen vid Höganäs hamn och satte ner 17 kräftburar i vattnet. Nu åtalas två personer misstänkta för brott mot fiskelagen.

Händelsen inträffade mellan 9 och 11 juli i hamnen i Höganäs.
En vakt larmar då om att tre personer ska ha tagit sig ut på den avstängda kajen och fiskat med kräftburar, trots förbud.
När polisen kommer till platsen hittar man två personer, en 41-årig man med sin 13-åriga dotter, samt 17 omärkta kräftburar i vattnet vid kajen. Det är sedan tidigare förbjudet att vara på kajen på grund av rasrisk.
Pappan nekar till brott och säger i förhör att han träffade en 31-årig man på tåget till Helsingborg som har varit den drivande i tjuvfisket och att han själv bara har varit på kajen i fem minuter.
Den misstänkte 31-åringen erkänner brottet men att han inte visste om de svenska fiskereglerna och därför saknar uppsåt, han säger också i förhör att 41-åringen har varit med och fiskat.
Enligt ett vittne ska sällskapet ha sovit bakom en av fiskebodarna där polisen hittade två väskor och en säck med runt 60 levande strandkrabbor i.
Både 41-åringen och 31-åringen ställs nu inför rätta för brott mot fiskelagen.
Gå till toppen