Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Familjebehandlare: Hårda tag med barn fungerar inte

Lågaffektivt bemötande stämmer väl överens med de metoder som används i föräldrautbildningar och professionell behandling av barn och unga i dag. Det gäller att behålla lugnet och förstå att barn inte lär sig av konflikter. De lär sig av att lyckas.

Familjebehandlarna Malin Bernthsson och Elisabeth Persson tar både emot enskilda klienter och familjer samt håller i föräldrautbildningar i grupp. Till utbildningarna kommer både familjer som är under utredning och föräldrar som sökt sig hit på eget initiativ.Bild: Hussein El-alawi
Inte sällan hörs röster om högre krav och hårdare tag: Vuxna måste sätta ned foten. Men forskningen säger något annat. Det menar Elisabeth Persson och Malin Bernthsson som båda jobbar som familjebehandlare och håller i föräldrautbildningar på socialförvaltningen i centrala Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen