Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Insändare: ”Beslutsunderlaget är sämre än torftig”

Miljöpartiet ger sin syn på hur ärendet med Norra hage förskola har hanterats.
Miljöpartiet de gröna i Höganäs
Barbro Stigsdotter Johan Ingvarsson Göran Lock
Kommunfullmäktigeledamöter

Inför tisdagens beslut i kommunstyrelsen angående försäljning av mark för en privat förskola vid Norra hage vill Miljöpartiet göra följande klarlägganden.
Den information som vi hittills haft att utgå ifrån är att förskolan skulle byggas i kommunal regi.
Kommunalrådet Peter Schölander (M) påstod i Kommunfullmäktige i torsdags att det inte ens hade påbörjats några ritningar för den nya förskolan och att byggnation därför inte var aktuell i närtid. Ren desinformation.
I själva verket är det så att den nya förskolan varit färdigprojekterad sedan länge, varit ute på förfrågan och man har fått in anbud. Med andra ord helt klar för att starta byggprocessen.
Projekteringen har hittills kostat kommunen 3,2 miljoner kronor.
Beslutspunkten 7 på kommunstyrelsen i dag, tisdag, gällande försäljning av den mark som förskolan ska byggas på, kommer som en fullständig överraskning för Miljöpartiet och beslutsunderlaget är sämre än torftigt.
Köpekontraktet stipulerar att en ny förskola färdigställs omgående av privat entreprenör annars utgår vite. Vi är lika frågande som föräldrar och personal och helt oinformerade om beslutsprocessen.
Gå till toppen