Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kungsbacka inför tiggeriförbud

Fullmäktige i Kungsbacka kommun röstade på tisdagskvällen ja till att införa tiggeriförbud. Arkivbild.Bild: Björn Lindgren/TT
Kungsbacka kommun blir den senaste i landet att förbjuda tiggeri. Kommunfullmäktige har röstat ja till ett förbud som gäller i vissa utpekade områden, där det finns butiker.
Beslutet antogs med röstsiffrorna 33–26. Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och det lokala partiet Kungsbackaborna röstade ja till förbudet, rapporterar Göteborgs-Posten.
Oppositionen anser inte att ett tiggeriförbud behövs.
– Om de utrustar sig med musikinstrument så kan de ju fortfarande samla in pengar. Ett munspel räcker, säger Fredrik Hansson (C) till tidningen.
Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har tidigare anfört att tiggeri inte är ett sätt att försörja sig på, och att tiggandet kan föra med sig andra problem.
Gå till toppen