Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgare som gått under i hemlöshet hedras med manifestation

På torsdag kväll tänds ljus för personer vars liv gått förlorade i missbruk, hemlöshet och socialt utanförskap. Manifestationen på Gustav Adolfs torg vill också ingjuta hopp i alla som har det svårt.

Många lever i hemlöshet i Helsingborg. På torsdag tänds ljus för dem.Bild: Sven-Erik Svensson
Hemlöshet, missbruk och socialt utanförskap kräver liv i Helsingborg. På torsdag klockan 17 anordnas en ljusmanifestation för att minnas och hedra dessa människor.
Platsen är Gustav Adolfs torg. Eller, om det regnar, inne i kyrkan. Arrangemanget vill också skänka hopp till de människor i målgruppen som lever och har det svårt.
Bakom initiativet står samverkansorganisationen Helsam. I denna ingår Värmestugan, Ria, Rädda barnen med flera verksamheter i staden som gör insatser för hemlösa, missbrukare och utsatta.
– Det här handlar om medmänsklighet, att visa att det finns goda krafter som verkar. Vi vill uppmärksamma att många människor lever så ovärdigt. Och samtidigt visa att det inte är nattsvart, det finns hopp, säger Pia-Lotta Bylund, verksamhetsledare för Helsam.
Vad hoppas ni uppnå med kvällen?
– Den stora målbilden är så klart ett inkluderande samhälle där alla får plats. Vi uppmanar alla som kan att göra sin del. Och att de som lever i detta inte ger upp, svarar hon.
Förutom ljuständning blir det tal av personer som har varit i hemlöshet, missbruk och utanförskap men i dag lever bra liv. Även kyrkoherde Kristian Lillö talar. För musiken står Claes från gruppen Träskbarn i Helsingborg.
Gå till toppen