Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lions lyser upp Stortorget på Alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag anordnar Lions en ljusmanifestation för femte året. De sponsrade marschallerna formar hjärtan och sprider ljus, värme och kärlek i februarikvällen. De insamlade pengarna går i vanlig ordning till välgörande ändamål.

Kenth Elmvik, Pär-Åke Eriksson, Dan Andersson och Tommy Paulison från Lions ser fram emot klubbens ljusfest på Alla hjärtans dag. Ärtsoppa med timjan efter avslutad manifestation lockar lite extra.Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson
Fredagen den 14 februari blir det ljusfest på Stortorget i Laholm. Lions ljusmanifestation har blivit tradition.
– Det är som ett självspelande piano numer. Första året hoppades vi få ihop 500 marschaller. Det slog vi lätt. Nu hoppas vi slå fjolårets 1500 marschaller, säger Pär-Åke Eriksson från Lions.
Marschallerna kostar 50 kronor styck för företag och 20 kronor styck för privatpersoner.
– Vi är ett gäng som åker runt till företagen. Vi kommer stå och sälja till privatpersoner hela Alla hjärtans dag. Vi börjar på morgon och håller på till vi tänder på kvällen, säger Eriksson.
Lions kommer stå utanför Torghallen och sälja. Det går även bra att swisha.
– Hoppas att det kommer mycket folk till stan på kvällen och tittar på marschallerna så att det blir lite liv och rörelse och härlig stämning, säger Tommy Paulison.
Ifjol samlades 63 400 kronor in till välgörande ändamål.
– Målet är att få in mellan 50 och 60 000 på det här. Vi är väldigt tacksamma över att folk är så givmilda. Enda kravet vi har på de som tar emot pengarna är att de ska ha lokal anknytning, säger Eriksson.
Förra årets ljusfest spred kärlek över Stortorget i Laholm.Bild: Tommy Paulison
I år går pengarna till lokal förening för anhörigvårdare i Båstad och Laholm, Hjärt- lungföreningen i Laholm och till Lions lokala fond för sjuka barn och ungdomar samt barn och ungdomar med funktionsvariation bosatta i Laholms kommun. De två förstnämnda bidragsmottagarna får 25 procent var av summan och den tredje 50 procent.
– Vi vill passa på att slå ett slag för vår lokala Lionsfond. Där finns en hel del pengar att söka, säger klubbens sekreterare Kenth Elmvik.
Marschallerna börjar tändas klockan 18 och släcks klockan 20. Håkan Nilsson och Magnus Pålsson kommer att stå för musikunderhållning. Ungdomsbrandkåren hjälper till att tända och släcka marschallerna.
Gå till toppen