Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter första segern – Sagström i ny ledning

Fem birdies på de första sju hålen. När golfaren Madelene Sagström peggade upp i sin första tävling sedan segern på LPGA-touren för två veckor sedan såg hon ut att ha bevarat formen.

Madelene Sagström under LPGA-tävlingen i Boca Raton i januari, som hon vann.Bild: John McCall/AP/TT
När sista putten rullat i hål kunde svenskan se tillbaka på en rond som blev helt bogeyfri. Efter den fina inledningen fick Sagström vänta till de tre sista hålen innan det blev tre nya birdies.
Åtta slag under par innebär att hon leder tävlingen utanför Melbourne i Australien. Sagström är delad etta med Kang Haeji, Sydkorea, på 65 slag.
Göteborgsgolfaren Linnea Ström hade också en bra förstarunda och ligger delad trea, ett slag efter tätduon.
Både kvinnor och män spelar under helgen på banan 13th Beach Golf Links – kvinnorna tävlar på amerikanska LPGA-touren, männen på Europatouren – och prispengarna är lika stora för båda könen.
Rättad: I en tidigare version av artikeln fanns felaktiga siffror om Sagströms runda. Rätt är att hon leder på åtta under par, och att hon gjorde fem birdies på de första sju hålen.
Gå till toppen