Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tung förlust för OV inför jättepublik i arenan

Nästjumbo och förluster i de två tidigare mötena. Det var OV:s förutsättningar när de klev in mot Ystad. Det blev en ny förlust.

OV Helsingborgs Johan Palm i skottläge.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Handbollsligan
OV Helsingborg 29
IFK Ystad HK 33
Det var ett tänt OV Helsingborg som klev in i Helsingborg arena på torsdagskvällen. En jublande Linus Nilsson gjorde matchens första mål, och han hann även sätta OV:s andra och tredje innan David Florander också skrev in sig bland hemmalagets målgörare.
Ystad hade en högljudd klack med sig till Helsingborg som introducerade sig redan i lagets första anfall, men med gratis entré hade Helsingborgarna samlats i arenan och visade tidigt att OV-supportrarna skulle vinna matchen på läktaren.
Publiksiffran landade på 2 743.
Publiksiffran var 2 743 under torsdagskvällen när OV Helsingborg tog emot Ystad.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Matchen stod och vägde under den första halvleken, men emellanåt klev spelare fram och försökte ge sitt lag energi. Johan Palm var en av dem och stänkte in 8–8 genom ett jättehopp nästan ända in i målet.
Emil Hansson som har efterlyst fler passningar till kanten kunde ge hemmalaget ledningen med 13–12 i slutet av den första halvleken.
Men den spelare som stack ut mest sista 10 var Oskar Joelsson som gjorde tre mål och såg till att OV gick till pausvila med en tvåmålsledning: 15–13.
I andra halvlek var Linus Nilsson tongivande igen och gjorde OV:s första mål. Men sen kom Ystad tillbaka och utjämnade genom den tidigare OV-spelaren Oskar Cosmo.
När OV fick en straff, som David Florander missade, tog bortalaget greppet genom att göra 17–19.
Men Ystads Oskar Cosmo fick rött kort och Helsingborgslaget en chans att ta sig tillbaka. Det blev platt fall och några dåliga minuter för OV. Tränaren Krister Lindgren tog timeout vid ställningen 17–21.
Det fick ingen önskad effekt och frustration i OV började synas när assisterande tränaren Joel Tulldahl fick ett gult kort.
Det blev en ny förlust.
Gå till toppen