Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippanbo fick rätt mot Bjäre kraft i ARN

Efter en utdragen fiberinstallation och inget prisavdrag från Bjäre kraft vid reklamation vände sig en Klippanbo till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Där fick hon rätt till ersättning.

Det var under 2019 som kvinnan, boende i Klippan, beställde en fiberinstallation av Bjäre kraft. För ett lite högre pris skulle installationen vara klar inom tio veckor. Men så blev det inte.
Trots att leveransen av tjänsten blev senare än avtalat ville inte företaget gör något avdrag på priset. Klippanbon jobbar dessutom hemifrån och fick på grund av förseningen köpa surf för nästan 2 000 kronor.
Kvinnan vände sig därför till ARN och begärde ett prisavdrag på 30 procent. Nu har nämnden tagit ett beslut i ärendet.
De menar att företaget inte är skyldiga att ge något prisavdrag. Däremot har kvinnan rätt till ersättning för de extra utgifter hon haft för surf på grund av förseningen. Totalt rekommenderar därför nämnden Bjäre kraft att betala ut drygt 1 700 kronor till kvinnan.
Gå till toppen