Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Markant ökning av specialmat i Höganäs skolor

Allergier, överkänslighet och behovskost för barn med neuropsykiatriska funktionshinder. Skolornas kök måste servera allt fler portioner med specialkost. Fortsätter utvecklingen krävs fler händer för att göra jobbet.

Kockarna Kristina Kaipia och Camilla Rydberg på Jonstorpsskolan serverar allt fler lunchportioner anpassade för barn med allergier eller NPF.Bild: Tove Scherman
Det är tisdag förmiddag och lunchen förbereds för Jonstorpsskolans omkring 600 elever. Det är pastaskruvar med ost- och skinksås och ett vegetariskt alternativ, och så en mängd fint skurna grönsaker till salladsbuffén.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen