Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vattenpoolarna startar gum- och gubbpolo i Sportcenter

Några frågor till Berne Andersson, klubbchef i Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm, som nyligen startat en nybörjargrupp för vuxna i Sportcenter.

Vattenpoolarnas klubbchef Berne Andersson vill locka fler vuxna nybörjare till sporten.Bild: Niklas Gustavsson
Varför gör ni detta?
– Därför att det finns ett intresse bland vuxna som sysslat en del med simning att prova en annan sport i vatten. De vill röra på sig helt enkelt och göra något roligt Frågan dök upp under ett styrelsemöte, det finns föräldrar som är sugna på att komma i gång. Redan första träningspasset var det åtta personer i bassängen, varav en del sett på Facebook att vi startat. Efter lite vattentramp och bollövningar blev det skott och mål direkt.
Vad krävs för att börja?
– Inte mycket, det här är för vuxna nybörjare. Vi kallar den gum- och gubbpolo, 200 meter måste man kunna simma. Och så måste man ha badbyxor och baddräkt på sig, tajta varianter och inte bikini eller lösa shorts, då kan man ha otur och fastna, i värsta fall blir man av med kläderna i vattnet.
Hur många tränar i klubben i dag?
– Med seniorer och ungdomslag är det mellan 65-70 medlemmar, och så tillkommer den här vuxengruppen som vi inte vet hur stor den blir. Vi jobbar riktigt hårt med vårt allsvenska lag och U16 som tog brons i SM förra året.
Vad händer framöver?
– Jag har riktigt många idéer för den här klubben. Det jag vill göra närmast är ett samarbeta med skolorna och introducera sporten under simundervisningen. Barn får ju testa nästan alla sporter under skoltid men just vattenpolo är det inte många som vet vad det är.
Hur gör den som vill hoppa i och spela gum- och gubbpolo?
– Kontakta föreningen eller dyk bara upp i Sportcenter. Vi tränar på onsdagar klockan 19.30 - 21.
Gå till toppen