Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

2–1 till frestad men tveksam Spiric

Det interna stödet ser ut att växa för den 39-åriga överraskningen Tamara Spiric som ny partiordförande för Vänsterpartiet. Ändå har det tidigare kommunalrådet i Umeå inte ens beslutat om hon ska kandidera – samtidigt som hon låter väldigt frestad.

Tamara Spiric, före detta kommunalråd i Umeå, har nominerats som ny partiordförande för Västerpartiet. Arkivbild.Bild: Torbjörn Granroth
– Jag tror att vi har en stor potential, och att vi skulle kunna vara lika starka som i Umeå – där vi har 16 procent. Och jag känner att det vore fantastiskt att tillsammans med andra bilda ett lag där vi tar partiet till det väljarstödet och framför allt att vi får igenom fler och bättre reformer för alla de som lämnats efter av den politiska eliten som har styrt Sverige så länge, säger Spiric till TT.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen