Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Samarbetar S+C+SD i Åstorps kommun för att minska demokratin?

Åstorpsalliansen vill i sin insändare se mer dialog snarare än organisationsförändringar i kommunstyrelsen.

Igår kväll samlades kommunstyrelsen (ks). Ett högst laddat ärende att minska ks från 13 till 11 ledamöter ägde rum.
Åstorpsalliansen drev efter valet att:
Alla tre blocken skulle representeras överallt. Vi drev t om att utöka arbetsutskotten (au) för att passa både (S)tyret och SD. Vi är för demokrati!
Två moderater, en liberal och en kristdemokrat har egen ledamotsplats i de stora nämnderna kommunstyrelsen, bildningsnämnden, socialnämnden, kultur- och fritidsnämnden och bygg- och miljönämnden.
Att (S)tyret valt att V inte ens har ersättarplats i nämnderna har varit en gåta för oss. Och nu pratar ni om avspegling av kommunfullmäktige i ks. Ni följer inte det ens själva.
Även förra mandatperioden ändrade ni när det inte passade. Drog ner ksau från 5 till 3, och kvar blev S, C och SD.
Åstorpsalliansen har alltid försökt föra samtal med alla parter. Vi ska fokusera på rätt saker. Men att ändra på de demokratiska spelreglerna mitt i en mandatperiod, då är gränsen nådd!
Tiden ska inte läggas på att folkvalda inte kan hitta konstruktiva lösningar.
Tiden ska läggas på våra äldre, våra barn, trygghet, byggnationer och skolor. Att göra Åstorps kommun bättre för våra medborgare.
Ronny, som ledare för Socialdemokraterna – gör om och gör rätt! Ta dialogen. Visa att ni har det korrekta och moraliska rättesnöret till kommunfullmäktige 24 februari. Just nu upplever vi att ni går i SD:s ledband, för att ni ska tillskansa er mer makt.
Åstorpsalliansen är öppna för en konstruktiv dialog!
Roger Nielsen, oppositionsråd (M)
Wiveca Andreasson (M)
Åsa Holmén (L)
Hans Sundström (KD)
Gå till toppen