Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Örkelljunga föll – trots ett klart grepp

ÖVK fick ingen revansch för höstens förlust mot elitserietrean.

Örkelljungas Tomas Vilimas under söndagens hemmamatch mot Falkenberg.Bild: NICLAS JÖNSSON
Elitserien
Örkelljunga–Falkenberg 1–3
Falkenberg började bäst och hade en tidig ledning med 5–3, men efter ett par vassa serveess från Joel Andersson var ÖVK förbi och under andra halvan av det första setet låg hemmafavoriterna klart före. Även passaren Alfred Brink bidrog med starkt servande, men det var framförallt Tomas Vilimas anfall som fick det att väga över. Efter en missad setboll var det också mycket riktigt Vilimas som dundrade in 25–21, till 1–0 i set.
Andra setet blev en riktig rysare, trots att Örkelljunga hade en så pass stabil ledning som 19–14 och det mesta lutade åt 2–0. ÖVK hade också 22–20, men hemmalaget hade otur med ett par domslut och när tränaren Tomasz Kamuda protesterade, när 22–22 blev 22–23 tyckte han att det var ett orent slag, blev han rentav utvisad för resten av setet. ÖVK hade en setboll, vid 25–24, men Falkenberg avgjorde till slut, på sin femte setboll, till 27–29, på ett serveess från passaren Oskar von Sydow.
Tomasz Kamuda fick åter leda sitt lag, när det tredje setet drog igång, men här var ÖVK-arna egentligen aldrig med. Falkenberg ryckte loss från 5–6 – Faeez Alloush och Tomas Vilimas vilades efter hand – och till slut vann gästerna setet med klara 25–19.
I det fjärde setet fick Andzej Savostenok chansen som center och det blev ett lyckat grepp, i alla fall till en början. Från 4–4 gick ÖVK upp till 10–5 och vid 14–8 var ledningen uppe i sex bollar, men Falkenberg närmade sig och vid 19–19 var det återigen helt jämnt. Sedan hade ÖVK även 21–19, men det blev ändå inget skiljeset. Falkenberg gick förbi, vann sex av de åtta sista bollarna och fjärde set med 25–23.
Efter den här matchen har Örkelljunga tre matcher kvar; Lund och Södertelge borta samt avslutningen mot Säter hemma, innan slutspelet drar igång.
Gå till toppen