Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Temakvällar om då och nu i Perstorpsindustrin

Plastens hus anordnar fyra temakvällar med föredrag under våren.
Vårens första temakväll handlar om Carl Wendt som banade väg för sonens anläggande av ättiksfabriken i Perstorp.Bild: Elin Jonsson
Säsongspremiär är det tisdag 11 februari. Jan Wendt berättar om sin anfader Carl Wendt som köpte jord utanför Perstorp, startade fiskodlingar och lade grunden för sonen, som i sin tur startade ättiksfabriken i Perstorp.
Den 10 mars är temat Perstorp AB och innovationer från ett miljöperspektiv. Föreläsare är Ingvar Sylegård, som gör nerslag i Perstorp AB:s innovationshistoria.
Förpackningar för livsmedel är ämnet 14 april. Annika Olsson, professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet talar om förpackningens betydelse för livsmedel och försörjningskedjorna från producent till konsument.
Vårens sista temakväll 12 maj ger Gösta Lindberg och Lars-Göran Thulin glimtar ur Perstorps historia från brukssamhällets tid fram till dagens moderna kommun.
Starttid är klockan 19. Enligt Plastens hus är det bäst att föranmäla sig, genom att mejla, ringa eller boka på hemsidan. Publiken betalar 50 kronor i entré till utställningen, men medlemmar går gratis.
Gå till toppen