Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtta års fängelse för misshandlande pappa

Straffet har bestämts till det strängaste som går att döma ut, skriver Hässleholms tingsrätt i ett pressmeddelande. Arkivbild.Bild: Naina Helén Jåma/TT
En pappa i Skåne döms till åtta års fängelse för att ha misshandlat sin fru och sina äldsta barn och för att ha förbjudit dem att vistas utanför hemmet utanför skoltid. Straffet har bestämts till det strängaste som går att döma ut, skriver Hässleholms tingsrätt i ett pressmeddelande.
Frun och barnen tilldöms 115 000 kronor var i skadestånd.
En dotter i familjen har berättat att hon under många år tvingades spela handikappad för att pappan skulle få assistansersättning.
Döttrarna tvingades att bära slöja, långärmade tröjor och långa kjolar eller klänningar.
Mannen nekar till allt han anklagas för, men domstolen tar fasta på att det mamman och barnen berättat stöds av vittnen som funnits i familjens omgivning, bland annat skolpersonal.
Utredningen inleddes sedan två barn i familjen låtsades gå till skolan, men i stället gick till socialkontoret och anmälde sin pappa.
Gå till toppen