Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Färg, form och figurer på Rådhuset

Under februari månad är det färg, form och figurer i fokus på Laholms rådhus. Alexander Hansson och Philip Gustavsson ställer ut den konst de framställt genom att rita och måla. – Det känns kul att vi får dela med oss av vår konst till andra. Alla konstnärer vill ju att deras konst ska få leva vidare, säger Alexander och Philip.

Alexander Hansson visar en av sina målningar med en massa figurer tecknade som i en tidslinje.Bild: Johan W Jönsson
Hansson och Gustavsson jobbar på Lilla kontoret i Laholm. Båda två har målat och ritat sedan de var små. Alexander hämtar sin inspiration från olika världar i serier, filmer och Internet.
– Jag gjorde min första figur när jag gick på Parkskolan. Jag kunde inte bestämma mig och blandade två figurer till en. Ofta har mina figurer ett namn och en historia.
Alexander och Philips utställning heter "Alex Verses and Amazing world of Philip. G".
– Jag kände mig lite mobbad när jag gick i skolan och jag har skapat karaktärer som har varit med om mina erfarenheter, säger Alexander.
Han hämtar också inspiration från musik.
– Jag har en spotifylista som får mig att komma i stämning. Olika musik och soundtracks ger mig förslag på karaktärer.
Philip Gustavsson framför sina färgglada och unika figurer. Förra året hamnade de i tryck på barnkläder.Bild: Johan W Jönsson
Philip har målat sedan han var riktigt liten.
– Jag gillade att rita redan när jag gick på dagis. Jag framställer djur, monster, insekter och rymdvarelser och kombinerar också dem.
– Alla mina figurer är på något sätt besläktade eller vänner med varandra. Jag gör mest pojkar men det finns även flickor. De flesta är goda men några figurer är onda, säger Gustavsson.
All hans konst är skapad utifrån egna idéer men han hämtar inspiration från andra tecknade serier.
– Varje figur har egna egenskaper och outfits med olika färger. Jag gillar lila, blått, rött, oranget, turkost och grönt. Alla mina figurer finns bara i ett exemplar.
Philip Gustavssons konst trycktes på tyg under förra året. Figurerna hamnade på mössor och andra barnkläder. Plaggen såldes på Sjömansboden.
Alexander Hanssons och Philip Gustavssons utställning på Rådhuset fram till den 22 februari.
– Att få ha en egen utställning är som att hamna i en dröm, säger Alexander Hansson.
– Vi har haft en dröm att få dela med oss av vår konst och nu har den blivit verklighet, fyller Philip Gustavsson i.
Gå till toppen