Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Vad blir nästa steg för att rubba oss?”

Åstorps liberaler tycker till om den föreslagna förändringen i kommunstyrelsen.

Vi ser en väldigt beklaglig utveckling i Åstorps kommun som saknar motstycke i den nationella politiken. När vi liberaler och Åstorpsalliansen driver vår politik i Åstorps kommunstyrelse och får igenom den, så måste den stoppas till varje pris.
Centerpartiet och Socialdemokraterna i Åstorp ändrar och säkrar upp så att de får igenom sin politik på de olika nivåerna i kommunen medan Sverigedemokraterna hejar på. S och C arbetar för att lösa SD:s interna stridigheter som resulterat i att SD, efter sitt krav på proportionella val i kommunstyrelsen, blivit av med inflytandet i kommunstyrelsen. Alliansens platser minskar, två oberoende politiker tas bort och S och C säkrar en majoritet i kommunstyrelse och dess arbetsutskott.
Hur ser man i både S och C i Åstorp på nationell nivå när styret går in och ändrar i kommunens beslutande nämnder för att låta SD bli av med sina oberoende politiker i kommunstyrelsen? En situation som SD själva har satt sig i.
Vad blir nästa steg för att rubba oss och sätta demokratin åt sidan? Vad blir nästa steg för att stoppa oss starka oppositionspolitiker som driver på för ett bättre Åstorp?
Det finns just nu oändligt många frågor som vi gärna skulle vilja ha svar på, men troligast är att S och C lägger locket på för oppositionen, som ofta förr.
Vi är helt övertygad om att både S- och C-väljare och medlemmar i båda partier har betänkligheter i att skära i den demokratiska organisationen för att gå runt SD:s krav på proportionerliga val och för att möta och lösa SD:s interna problematik med att behålla sina politiker.
Åstorp förtjänar bättre och det är styret inte villiga att erkänna. Något vi i Liberalerna och Åstorpsalliansen på det bestämdaste menar.
Bodil Hellberg (L), ordförande
Åsa Holmén (L), gruppledare
Mattias Strand (L), ledamot socialnämnden
Gå till toppen