Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler lagvidriga inköp för miljonbelopp i kommunen

Skandalerna kring möbelköpet till Glänningeskolan och utbyggnaden av Resecentrum verkar till synes vara toppen på ett isberg. En omfattande stickprovskontroll gjord av revisionsfirman E&Y visar att Laholms kommun vid fem tillfällen, i affärer för totalt 5,6 miljoner, brutit mot upphandlingslagar och mot sina egna riktlinjer under 2018-2019.

Revisionsbyrån E&Y har i en stickprovskontroll funnit fem flagranta fall där Laholms kommun brutit mot LOU (lagen om offentlig upphandling). De fem rödflaggade affärerna uppgår till cirka 5,6 miljoner kronor.Bild: LT/Arkiv
Revisionsbyrån E&Y har, på uppdrag av Kommunrevisionen, granskat kommunens affärer och har funnit allvarliga problem, brister och lagbrott. I den nya granskningen framgår med all tydlighet att det inte bara är några enstaka hål som måste tätas i den kommunala upphandlingsskutan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen