Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är pristagarna på Företagarnas party

Den femte upplagan av Företagarna i Laholms Award Party har avhandlats. Det blev en lyckad tillställning på Hotel Riviera Strand i Båstad. – Vi hade en jättetrevlig kväll! Det var fantastiskt kul, säger Företagarnas ordförande Stefan Andersson.

Kristian Persson som driver Nordic Plantcenter AB tilldelades utmärkelsen Årets Företagare.Bild: Emy Johansson
115 personer deltog under festligheterna. Totalt delades fyra priser ut samt två gesällbrev och två mästarbrev.
– Vi hade som vanligt ett starkt startfält. Det var mycket svårt att utse vinnarna och det var jämnt mellan kandidaterna, säger Andersson.
Det är femte gången Företagarna i Laholm arrangerar sitt Award Party.
– Det tredje året hade vi ihop med Företagarna i Båstad. De delade också ut ett pris – årets profil i Båstad. Tyvärr tynade de bort igen. Men vi valde ändå att bli kvar på Riviera Strand. Det är bra lokaliteter. Folk uppskattar att det finns övernattningsmöjligheter på samma ställe där vi har partyt, säger Andersson.
Den tyngsta utmärkelsen under Award Partyt, Årets Företagare, gick till Kristian Persson som driver Nordic Plantcenter AB.
– Nordic Plantcenter är ett företag på frammarsch som säkert kommer att utvecklas ytterligare de kommande åren, kommenterar Andersson.
En del av motiveringen löd: ”Företagaren driver verksamheten med kvalitetstänk i varje led för att kunna leverera förstklassiga produkter mot kund”.
Kristian Persson själv var glad över utmärkelsen.
– Det känns självklart jätteroligt. Lite chockartat nästan men samtidigt har vi jobbat länge och hårt. Många har sagt att de tycker att vi är värda det här. Det är det väl många som är men det är såklart kul att folk känner så, säger Persson.
Hur vill du beskriva er verksamhet?
– Vi har en verksamhet som ligger i tiden. Vi producerar plantor för skog och miljö. På det stora hela tror vi att vi har en ljus framtid att gå tillmötes trots att vi befinner oss i en bransch med mest stora aktörer.
Han vill gärna puffa för verksamheten i Våxtorp.
– Vi har köpt Våxtorps plantskola där det producerats plantor i 60 år. Många tror att det ine finns någon verksamhet här men det är navet i Nordic Plantcenter. Vi har ingen plantering här för tillfället men vi har vår utlämning här. Det ligger strategiskt och bra nära E6:an.
Nordic Plantcenter har verksamhet i såväl Bölarp som Skogaby också.
– Ungefär hälften av våra planteringar har vi utomlands för att gardera oss vid sämre år rent odlingsmässigt. På sikt hoppas vi komma igång med plantering i Våxtorp igen.
Hade du en trevlig kväll?
– Mycket! Jag är imponerad över Företagarna. Det var ett väl uppstyrt arrangemang, avslutar Persson.
Samuel Hansson blev Årets unga företagare. Han driver Hanssons Murningsarbeten AB.Bild: Emy Johansson
Samuel Hansson som driver Hanssons Murningsarbeten AB blev utsedd till Årets unga företagare.
– Samuel Hansson är en duktig och driven kille som etablerat sitt företag ganska snabbt och redan har en stabil grund att stå på, säger Stefan Andersson.
Sara Paulsson fick pris som Årets Drivkraft. Hon kunde inte deltaga på galan och i hennes ställe tog kollegan Lena Andersson emot priset.Bild: Emy Johansson
Årets drivkraft tilldelades Sara Paulsson, Tyglust.
– Tidigare hade vi årets kommunala tjänsteman. Vi ville utveckla det och döpte om priset till årets drivkraft. Det kan gå till en politiker, en tjänsteman eller till en företagare. Det finns mycket duktigt folk inom kommunen också, säger Andersson.
Så här löd motiveringen:
"Årets Drivkraft har under många år utvecklat sin verksamhet till den magnet det är idag. Med sitt stora utbud av varor och tjänster lockar hen många människor långt utanför Laholms gränser. Med sitt driv och engagemang kring sin verksamhet i synnerhet men även för vår stadskärna i allmänhet, bidrar personen starkt till att sätta Laholm på kartan."
Östorps bevattning AB fick pris som årets hållbara företag. VD:n Peter Johansson tog emot utmärkelsen.Bild: Emy Johansson
Länsförsäkringar delade ut sitt hållbarhetspris för tredje året i rad. I år gick utmärkelsen till Östorps Bevattning AB. Företaget jobbar med hållbar vattenförsörjning för bevattning. VD:n Peter Johansson mottog priset.
Hudterapeuten Elin Andersson och frisören Nathalie Carlsson mottog gesällbrev.Bild: Emy Johansson
Under partyt mottog frisören Nathalie Carlsson och hudterapeuten Elin Andersson gesällbrev och frisörerna Emeliy Andersson och Sanne Ekman tilldelades mästarbrev.
Frisörerna Emeliy Andersson och Sanne Ekman tilldelades mästarbrev.Bild: Emy Johansson
Fakta

Årets pristagare på Award Partyt

Årets företagare: Kristian Persson, Nordic Plantcenter

Årets drivkraft: Sara Paulsson, Tyglust

Årets unga företagare: Samuel Hansson, Hanssons Murningsarbete AB

Årets hållbarhetspris: Östorps Bevattning AB

Mästarbrev: Emeliy Andersson och Sanne Ekman

Gesällbrev: Nathalie Carlsson och Elin Andersson

Gå till toppen