Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hotell i Klippan riskerar vite efter flertalet brister

Trots föreläggande från Söderåsens miljöförbund har inte brister inom bland annat renhållning och hygien åtgärdats. Nu kan verksamhetsutövarna behöva betala flera tiotusentals kronor i vite.

I augusti förra året gjorde Söderåsens miljöförbund en livsmedelsinspektion på Hotell Pausa i Klippan. Vid besöket uppmärksammades flera brister.
Det handlade totalt om fem punkter som gällde bristande kunskaper om livsmedel och hygien, brister i riskanalys, brister i personlig hygien samt brister i rengöring av kylskåp och ismaskin.
I september gav miljöförbundet hotellet ett föreläggande om att åtgärda bristerna men vid en uppföljande kontroll i januari fanns fortfarande en del kvar att göra.
– Vi vill att de ska åtgärda det men det har tagit lite lång tid, säger inspektören Jim Nielsen om det nya föreläggandet.
Söderåsens miljöförbund har nu beslutat om att ge hotellet ett föreläggande med vite. Samtliga fem punkter där man fann avvikelser förenas med en viss summa pengar som totalt uppgår till 69 000 kronor.
Verksamhetsutövarna har mellan en och tre månader på sig att åtgärda bristerna, om så inte görs kan de krävas på vitet.
Enligt Thomas Bäcklund, en av de som driver Hotell Pausa, beror flera av bristerna på att man bytt kökspersonal.
– De kom mitt i glipan mellan två kockar, säger han.
Efter att miljöförbundet besökte hotellet i augusti 2019 utbildades den förre kocken för att bland annat kunna göra riskanalyser och för att skapa städrutiner. Men sedan han slutade och en ny kock anställdes behövde arbetet göras om, enligt Thomas Bäcklund.
– Rengöringen är gjord men det finns inga rutinlistor till exempel, säger han.
Artikeln har uppdaterats och förtydligats när det gäller brister i rengöring.
Gå till toppen