Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunrevisorn: ”Vi har taggat upp ordentligt”

Sedan 2013 har kommunrevisionen vid fyra tillfällen påtalat allvarliga brister, felaktigheter och lagbrott inom upphandlingsområdet i Laholms kommun. Alldeles för få saker har förbättrats och nu levererar revisorerna sin vassaste kritik någonsin där de kallt konstaterar att det kan bli tal om nekad ansvarsfrihet i samband med årsbokslutet i april.

56 sidor av allvarliga brister, felaktigheter och lagbrott. Den revisionsrapport som revisionsbyrån E&Y tagit fram på kommunrevisionens uppdrag är ingen munter läsning.Bild: Rickard Gustafsson
Kommunrevisionen hade först tänkt att bara granska den så kallade “Möbelskandalen” på nya Glänningeskolan, men valde efter de uppmärksammade turerna kring Resecentrum i Laholm att göra en djupare granskning av kommunala upphandlingar och gav den externa revisionsbyrån E&Y uppdraget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen