Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utlovade kejsarsnittet dröjde flera timmar: ”Ett fysiskt och psykiskt övergrepp”

Hennes första förlossning blev traumatisk. Så när Martina Unosson i Helsingborg skulle föda Iggy krävde hon, och blev lovad, att bli förlöst med kejsarsnitt.
Ändå tvingades hon kämpa på med vaginal förlossning i flera timmar. Nu kritiseras Helsingborgs lasarett för att ha gått emot hennes vilja.

Martina Unosson njuter av dagarna med yngste sonen Iggy, ett år. Men minnet av den traumatiska förlossningen sitter kvar. ”Det är en sorg att min första tid med honom inte blev bra”, säger hon.Bild: Britt-Mari Olsson
Iggy Unosson kryper upp i mamma Martinas famn för middagsvälling. Efter några snabba klunkar nickar han till med huvudet och tycks vara nere för räkning. Men det är bara ännu en fint. Med ett lurigt leende släpps flaskan för nya strapatser i vardagsrumssoffan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen