Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hyllinge får en mountainbikebana

En mountainbikebana planeras i skogsdungen vid Lydinge. Men först vill kommunen ha dialog med invånarna.

I samverkan med Lydinge resort och cykelföreningen i Åstorp vill Åstorps kommun nu bygga en cykelbana i skogsdungen i Hyllinge. Det beslutade kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott i januari.
– Det är lite grann som måste göras innan vi kan börja bygga den. Först ska vi ha lite kommunikation med invånarna och de som rör sig i trakten, säger Bengt Nordén som är kultur- och fritidschef i kommunen.
Det finns redan idéer kring hur banan ska se ut, men man vill också prata med experter först så att den kan fungera utan att vara i vägen för de som redan utnyttjar området.
– När vi sen vet att det fungerar går det snabbt att bygga, den ska ju inte vara tillrättalagd eller asfalterad. Det ska ju vara ruffigt, säger Bengt Nordén.
Cykelstigen ska vara öppen för alla och ska vara en teknikbana, en slinga med olika typer av hinder för att man ska kunna träna på sin teknik. Exakt när det kan bli av är dock inte klart i nuläget. Redan idag finns en mountainbikebana vid Tingvalla.
– Det är roligt, det är ju en sådan fritidsverksamhet eller idrottsverksamhet som man kan utöva när som helst när det är ljust ute, säger Bengt Nordén.
Gå till toppen