Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunala mångmiljonaffärer med SHK har inte upphandlats

Laholms kommun har efter avslöjandena om Glänningeskolan och Resecentrum beslutat sig för att tvätta sin byk – en gång för alla. En intern kontroll, som sträcker sig tillbaka till 2003, visar att de senaste årens skandaler inte är ett nytt problem. Bland annat avslöjas att kommunen köpt varor och tjänster för mångmiljonbelopp av Södra Hallands Kraft utan konkurrensutsättning i 17 år.

Kommunens affärer med Södra Hallands Kraft har i 17 år inte följt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Servicechefen Lisa Larsson har tillsammans med en grupp medarbetare synat servicekontorets affärer hela vägen tillbaka till 2003.Bild: Rickard Gustafsson/LT Arkiv
Allt ska fram och upp på bordet! Det var den order som de tre kommunråden signalerade när de i oktober kallade till presskonferens för att avslöja upphandlingsskandalen kring 8,6-miljonersaffären som innefattade ombyggnaden av Resecentrum och tillfartsvägen till återvinningscentralen i Ahla.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen