Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Riksettanrallyt jubilerar – och går i mål i Örkelljunga

Runt tusen fordon väntas till Skånes Fagerhults flygfält i maj.

Riksettanrallyt passerar Örkelljunga varje år, men den här gången blir det målgång. Bilden är från ett tidigare rally.Bild: Sven Sandström
Riksettanrallyt startade år 2000 som ett sätt för sex kommuner längs gamla E4 att marknadsföra sig. Med tiden har det blivit ett populärt rally för ägare av både veteran- och entusiastbilar.
När rallyt firar 20 år den 21 maj i år kommer Örkelljunga kommun att vara värd för målgången. Senast det hände var för fem år sedan, och sedan dess har arrangemanget vuxit rejält, berättar Lairon Ågren från lokala motorklubben SMK Örkelljunga.
– Då kom 400-500 fordon, men i fjol var det 1 200 fordon. Så det går inte att ha det i centrala Örkelljunga, vi får inte plats.
Den plats som klubben istället valt är flygfältet i Skånes Fagerhult.
– Vi tycker det är en kanonplats. Vi ska också samarbeta med flygfältet så det blir en flygträff samma dag, säger Lairon Ågren.
Kommunstyrelsen beslöt nyligen att skjuta till de 100 000 kronor som arrangemanget förväntas kosta, samt att skriva avtal med SMK Örkelljunga som ska genomföra det.
Gå till toppen