Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skridskobana på Sågen dröjer

Den skridskobana av plast som ska byggas upp i allaktivitetshuset blir försenad. Förhoppningen var att den skulle vara på plats till sportlovet. Men så blir det inte – övrig renovering kommer före.

Med sämre vintrar skulle en isbana av plast inomhus kunna fungera som ett komplement för skridskosugna. Tanken var att den skulle anläggas på en yta i Sågenhuset, den del som ligger närmast järnvägen. I oktober meddelade kultur- och fritidschefen Arne Grau Amnér att det var på gång.
Till sportlovet skulle skridskobanan vara på plats. Men eftersom man samtidigt håller på med andra etappen i huset blir det inte som man tänkt sig.
– Det blir ingen is nu. Vi pratar nog om att den kan vara på plats i sommar eller till hösten istället, säger Arne Grau Amnér.
Anledningen är att det nu är dags att lägga golv i friidrottens lokaler och att all deras utrustning står där isen var tänkt att vara.
Gå till toppen