Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Total granskning i alla nämnder väntar efter SHK-affären

17 år av affärer med Södra Hallands Kraft utan upphandling tillsammans med de fem flagranta LOU-brotten i E&Y:s revisionsrapport blev droppen för kommunstyrelsen. Nu lanserar ks-politikerna ett åtgärdsbatteri och ger även löften om att samtliga nämnder ska gå till botten och granska gamla affärer.

Kommunrådstrojkan verkar mena allvar med att alla gamla fel och brister ska upp på bordet. För LT berättar de att alla facknämnder (Bun, Kun, Mob och Son) ska få i uppdrag att skärskåda gamla upphandlingar.Bild: Rickard Gustafsson/Arkiv
SHK-affären samt de andra områdena inom servicekontorets domäner som inte konkurrensutsatts och flutit upp till ytan efter den interna kontrollen kommer som en blixt från klar himmel för de tre kommunråden: Erling Cronqvist (C), Roland Norrman (M) och Kjell Henriksson (S).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen