Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fira alla hjärtans dag – med Bo Sundström, Miss Li eller Jay Smith

Alla hjärtans dag gör avtryck i nöjeskalendern. Den som inte vill klubba med Valentin har både revypremiär, vernissage och en hel del konserter att välja mellan.

Repetitioner inför ”Guldtian”.Bild: Britt-Mari Olsson

Gå på revypremiär

Helsingborgsrevyn firar tioårsjubileum. ”Guldtian” är en fartfylld uppsättning med stor portion igenkänningshumor, sång, musik och dans. I år med fyra nya skådespelare och två orkestermedlemmar. För regin svarar Sami Malmros. Totalt ges tolv föreställningar till och med den 7 mars.
Fredag klockan 19.00–21.30, Dunkers kulturhus, Helsingborg.
Bo Sundstrsöm på Grammisgalan 2020.Bild: Christine Olsson/TT

Sjung med Bo Kaspers Orkester

Inte långt efter deras karriärsammanfattande krogshow gör Bo Kaspers Orkester en Nordenturné. Med kör, blås och extramusiker blandar de musik från senaste plattan ”23:55” med ovanligare låtar från deras snart trettio år ihop.
Fredag klockan 20, Kulturvarvet, Helsingör, Danmark.
Bild: Johan Löfquist

Hugg in på mer humor

Skratt och god mat är ett lyckat recept för Alla hjärtans dag. Restaurangversionen av ”'Allo, 'allo, 'emliga armén”, i regi av Anders Aldgård, bjuder på Eva Rydberg och Fredrik Dolk i högform. Till dessert blir det en musik- och humorshow på scen. Gäster uppmanas till att klä sig i 40-talsinspirerande kläder.
Fredag klockan 19 och lördag 18, Hillesgården, Fastarp 4452, Klippan.
Miss Li 2020.Bild: Janerik Henriksson/TT

Gå på popkonsert

”Magiskt”, ”strike efter strike”, ”sjuhelsikes karisma”. Lovorden var många under popartistens senaste turné. Folkkära Miss Li, som vann en Grammis för Årets hållbara artist, inledde i veckan vårens och även sommarens musikaliska rundresa. De som inte kan vänta till Sofiero-spelningen i augusti, ser henne i kväll.
Fredag klockan 20–23, The Tivoli, Helsingborg.
Bild: Sandra Henningsson

Kärleksklubba på Alla hjärtans

Nyöppnade nattklubben The House låter fredagskvällen gå i kärlekens tecken. Hela stället är pyntat till Valentin med vänner. Musiken står dj Eric Ryer för. Dresscode? Rött och tjusigt.
Fredag klockan 23–sent, The House nattklubb, Stora Norregatan 6, Landskrona.

Se blandad konst

Säsongsöppningen på Höganäs museum samlar tre konstnärer: Mirja Ikka visar måleri i Konsthallen, Alf Peterson ställer ut foto i Mellanrummet och i Gavelrummen visas en minnesutställning till Josef Schibli. Invigning klockan 14.
Lördag klockan 13–17, Polhemsgatan 1, Höganäs museum och konsthall.
Jay Smith och Maja Gullstrand.Bild: Britt-Mari Olsson JKEPhoto

Lyssna till musik för en god sak

Internationella barncancerdagen uppmärksammas med en konsert. Helsingborgsartisterna Maja Gullstrand och Jay Smith framträder, följt av kören One Nation under ledning av Jonas Engström. Alla intäkter går till Barncancerfonden.
Lördag klockan 18, Gustav Adolfs kyrka, Helsingborg.
Torssons anno 2007.Bild: Britt-Mari Olsson

Festa med Torssons

Klippans stolthet intar Söderpuben för en skånsk afton med där rock och pop höjer decibelnivåerna till bristningsgränsen. Räkna med många gamla godingar från femmannabandet som vet hur man bäddar för röj.
Lördag klockan 21.00–23.30, Charles Dickens bar & scen, Södergatan 43, Helsingborg.
Jill Johnson och Liz Rose.Bild: Scott Simontacchi

Möt Jill Johnson med låtskrivare

Den amerikanska countrylåtskrivaren Liz Rose står inte bara bakom en stor del av Jill Johnsons låtskatt, utan har också haft ett Grammy-belönat samarbete med Taylor Swift. Nu gör Ms Rose och svenska countrydrottningen en gemensam Sverigeturné i det intima konsertformatet, under namnet ”Me & Ms Rose”.
Lördag klockan 19.30–23.00, The Tivoli, Helsingborg.
Arvingarna i Melodifestivalen 2019.Bild: Claudio Bresciani/TT

Fira Arvingarna

Dansbandet från Partille har gått en lång väg sedan schlagervinnaren ”Eloise”. Nu förlänger Arvingarna höstens turné ”I takt med tiden”, regisserad av Hans Marklund. Showen markerar bandets drygt tre decennier tillsammans, med hits som ”Det svär jag på”, ”Bo Diddley” och nyare låtar.
Lördag klockan 19.30–22.00, Helsingborgs konserthus.

Upplev lekfull konst

Nya Tapper-Popermajer invigs med utställningen ”Playful experimental” av tre konstnärer. Patrik Gyllander från Malmö, Åse Ekström från samma stad och den naivistiske målaren Thomas Eriksson, verksam i Danmark. Måleri, experimentella verk, objekt, skulptur och ljus är att vänta. Samtliga konstnärer närvarar vid vernissagen. Visas till och med 8 mars.
Lödag klockan 12–16, Galleri Tapper-Popermajer, ingång från Norra Kyrkogränden 32, Landskrona.
Mona Öjemark på Höganäs museum 2017.Bild: Britt-Mari Olsson

Gå på vernissage

Keramikern Mona Öjemarks bakgrund som textilkonstnär har präglat hennes skulpturer i lera. I lilla galleriet visar hon på materialens möjligheter, medan den skånska keramikens nestor Tomas Anagrius tar över scenen i andra galleriet med drejade och handbyggda verk från sin senare produktion. Vernissage samtidigt, och båda utställningarna visas till och med den 29 mars.
Lördag klockan 13–16, Keramiskt center, Gärdesgatan 4B, Höganäs.
Melissa Horn. Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT

Se Melissa Horn

Efter höstens studioalbum ”Konstgjord andning” gör Melissa Horn med band en stor nordisk turné. Hjärtesorg, snåriga relationer och tuffa uppbrott är artistens signum, men får nu sällskap av självironi och en hel del ny musik.
Söndag klockan 19.30–21.00, Helsingborgs konserthus.
Gå till toppen