Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julia Nilsson känner sig hemma när EVS drar igång slutspurten

Julia Nilsson återvänder till sin gamla hemmaplan när EVS-centern börjar spurten mot SM-guld – och mot landslaget.

Julia Nilsson har gjort en stark debutsäsong i EVS och nu börjar hon den viktiga slutspurten hemma i Svedala.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Med fyra omgångar kvar har Engelholm kopplat ett bra grepp om förstaplatsen i volleybollens elitserie. Med tanke på hur det resterande programmet ser ut bör inte EVS missa det här, men inför lördagens match mot jumbon Svedala vill centern Julia Nilsson ändå höja ett varningens finger.
– Vi tänker aldrig underskatta en motståndare och om vi bara tittar på Svedala vet vi att det finns mycket talang i klubben. Dessutom har de haft sina proffs skadade och om de spelar mot oss kan det bli tuffare än man tror.
Julia Nilsson borde onekligen veta. Innan hon anslöt till Engelholm, i somras, hade hon några säsongers spel i just Svedala bakom sig, så Julia har bra koll på lördagens motståndare, samtidigt som hon är inställd på en lite annorlunda upplevelse.
– Det kommer att vara konstigt, att komma till hallen med bortalaget. Men det ska bli skoj, jag känner ju flera spelare och många andra i klubben.
Efter den här omgången väntar avslutande matcher mot Falköping, Lindesberg och Värnamo och precis som Svedala är det helt enkelt lag EVS ska slå. Så allt talar för att de regerande mästarinnorna går in i slutspelet med favören av att ha fler hemmamatcher mot alla motståndare.
– Det har ju varit målet hela tiden och nu börjar vi tagga till. Vi har fortfarande lite detaljer att slipa på, vi har också jobbat mycket med fysiken, men det känns allt bättre, tycker Julia Nilsson.
Den nya EVS-centern har också all anledning att vara nöjd med sin första säsong i Ängelholm och så här långt är Julia Nilsson trea i den interna poängligan, bakom de amerikanska proffsen McKenna Woodford och Maddy Kline.
– Det var en stor omställning i början, med all träning och alla matcher på en högre nivå, men jag trivs verkligen och vi är ett härligt gäng, där alla vet vad som krävs och där alla hjälper till att lyfta varandra.
Samtidigt går Julia Nilsson, som har en landskamp på meritlistan, och väntar på besked om hur det blir med sommarens landslag.
– Jag har redan snackat med min chef, så att jag ska kunna ta tjänstledigt om jag blir uttagen. Det är klart att det hade varit skoj, men nu ska vi först göra en bra slutspurt med Engelholm...
Gå till toppen