Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många gamla ÖVK-are på andra sidan nätet

Skånederbyt blir en sen tillställning, men nu vill Örkelljunga upp på vinnarspåret igen.

Owen Lamb, förra säsongen i ÖVK, är numera spelande tränare i Lund.Bild: MATHILDA AHLBERG
Förlusten mot Falkenberg senast gör att Örkelljunga kan glömma tredjeplatsen i elitserien i volleyboll. Nu gäller det i stället att hålla undan för jagande Linköping och då behövs det tre poäng i lördagens bortamatch mot Lund.
– Jag är kanske lite tråkig när jag fortsätter att tjata om att vi inte ändrat vår målsättning. Det här handlar fortfarande om att vi ska utveckla våra spelare och vårt lag, säger då sportchefen Jörgen Larsson. I första hand ville vi undvika kval och det har vi väl fixat.
Samtidigt inser ÖVK-ledaren att en fjärdeplats i grundserien innebär vissa fördelar inför slutspelet och eftersom Linköping, trots senaste segern mot Hylte/Halmstad, är fyra poäng efter ser det onekligen bra ut.
– Jo, och Linköping har ett tuffare program kvar än vad vi har. Men det krävs ändå att vi vinner ett par matcher till.
I Örkelljungas lag ställs Faeez Alloush mot sina gamla klubbkompisar, men i Lund finns också flera spelare med ÖVK-anknytning. Owen Lamb, fjolårets passare i ÖVK, ersatte under hösten Alloush som spelande tränare och i truppen ingår också Johan Svensson och Pontus Nilsson.
– Lund har ett bra gäng, framförallt en stark förstasexa med August Borna i spetsen. Så vi ska inte underskatta dem, försäkrar Jörgen Larsson. Men vi har alla våra spelare tillgängliga, så jag hoppas att vi kan ta tre poäng.
Lördagens derby i Idrottshallen börjar för övrigt inte förrän klockan 20.
– Så är det ganska ofta i Lund, att det blir lite nattiné. Klubben har svårt att få vettiga tider, när handbollen alltid går före, konstaterar Jörgen Larsson.
Gå till toppen