Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu vill serieettan ta steget upp

Förra året nobbade Höganäs Ängelholm spel i elitserien, men nu kommer andra bud.

Berne Andersson räknar med att hans Vattenpoolarna tar steget upp i elitserien.Bild: Niklas Gustavsson
Höganäs Ängelholms Vattenpoolare fortsätter att imponera i det allsvenska seriespelet och efter två solklara segrar på bortaplan; mot Upsala, med 18-5, och mot Stockholm, 24-5, ligger det NV-skånska laget i topp, med fem raka segrar och full pott.
– Det ser ju riktigt bra ut och har ett mycket bra lag, som ångar på mot seriesegern, säger klubbchefen Berne Andersson.
Halva serien återstår, närmast väntar bortamatch mot tvåan Linköping den 29 februari och sedan dubbelmöten med Falun, men mycket talar för att Höganäs Ängelholm håller undan och då blir laget direktkvalificerat för elitserien.
Klubben hade egentligen samma status redan efter förra säsongen, men då valde man att stanna i allsvenskan.
– Vi har väl inte tagit något definitivt beslut än, men nu lutar det åt att vi går upp. Vi har en mycket bredare trupp och våra unga spelare har växt till sig ett år, det betyder rätt mycket, säger Berne Andersson.
I det serieledande laget sticker kanske framförallt Moulham Abboud ut. Han toppar skytteligan, med 20 mål, före klubbkompisen Adam Peter, 15 mål.
Samtidigt kan vi konstatera att återväxten i klubben ser trygg ut eftersom Höganäs Ängelholms talanger redan vunnit U16-serien, trots att några matcher återstår.
Gå till toppen