Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordår för tullen: ”Det blir svettigare för smugglarna, och så ska det vara”

Sprit och narkotika är som vilka varor som helst – det handlar om utbud och efterfrågan. Under 2019 slog tullen rekord i beslag. Att allt fler tulltjänstemän kontrollerar gränstrafiken i Helsingborg gör det tuffare för smugglarna. Och hårdare ska det bli.

Martin Petersson, biträdande chef på Gränsskyddsenheten i region Syd, är glad över att tulltjänstemännen blir fler och att beslagen ökar. Helsingborg var först i landet med att testa kameror som direkt kollar bilarnas registreringsskyltar och larmar om något är skumt.Bild: Caroline Wickmark
– Den stora förändringen är att vi har blivit fler. Det blir svettigare för smugglarna, och så ska det vara, säger en nöjd Martin Petersson, biträdande chef på Gränsskyddsenheten i region Syd (Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen