Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: Avtal mellan USA och talibanerna

Enligt en källa har USA och talibanerna enats om att trappa ned våldet i Afghanistan. Samtidigt uppges minst åtta personer ha dödats i en flygattack i den östra provinsen Nangarhar i landet.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo och Afghanistans president Ashraf Ghani under en säkerhetskonferens i tyska München på fredagen.Bild: Andrew Caballero-Reynolds/AP/TT
En högt uppsatt amerikansk regeringskälla sade på fredagen att ett avtal nu är klart. Det ska gälla i sju dagar men det är oklart när överenskommelsen ska träda i kraft.
Detta sedan president Donald Trump och utrikesminister Mike Pompeo på torsdagen uppgivit att USA efter framsteg i förhandlingarna var nära ett avtal om nedtrappat våld med talibanrörelsen. Även en talesperson för talibanerna talade om att ett avtal var nära, liksom Afghanistans president Ashraf Ghani.
Målet är att i förlängningen underteckna ett fredsavtal.
Vittnen berättar om flygattacken i Nangarhar, ett område där talibanerna har en stark närvaro. Den skedde på fredagen och dödade åtta personer som färdades i ett fordon. De uppges sannolikt ha varit civila och minst ett av offren var ett barn. En talesperson för provinsguvernören bekräftar angreppet men nämner inget om vilka som dödats.
Gå till toppen