Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt poängrekord av HV71 i SDHL: ”Jättestolt”

Överlägsen grundserievinnare – och nytt poängrekord. Ishockeylivet leker för HV71 i SDHL. – Jag är jättestolt över hela den här gruppen, säger huvudtränaren Joakim Engström till JP efter 8–2-segern mot Göteborg i sista omgången.

HV71 satte nytt poängrekord i SDHL. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
Redan den 26 januari säkrade HV segern i grundserien. Sedan dess har fokus legat kring en annan milstolpe – att radera ut Luleås rekord på 96 poäng från säsongen 2016–2017.
Nu kan HV bocka av även den punkten på listan.
Storsegern borta mot Göteborg innebär att Jönköpingslaget landade på 99 poäng på 36 matcher. Dessutom satte HV71 nytt rekord med flest gjorda mål (170 stycken) under en grundserie, enligt klubbens hemsida.
Efteråt var glädjen stor.
– Nu känns det väldigt bra. Vi har faktiskt försökt undvika att prata för mycket om rekordet, men nu har vi pratat om det efter den här matchen. Det känns väldigt skönt och vi är glada över det. Att spela så många matcher som vi har gjort utan att slå av på takten – det är ett rejält styrkebesked, säger huvudtränaren Joakim Engström till Jönköpings-Posten.
Bästa målskyttar i den historiska matchen i Angered arena blev HV-duon Michelle Löwenhielm och Sanni Hakala med två fullträffar vardera.
Även poängdrottningen Kennedy Marchment skrev in sig i målprotokollet med sitt 7–1-mål i tredje perioden. Kanadensiskan stannar därmed på 64 poäng på 36 matcher i grundserien, bara slagen av Brynäs Lara Stalder (71 poäng).
HV71 vann grundserien med 18 poängs marginal ner till Luleå och ytterligare sju ner till Brynäs.
Kvartsfinalspelet inleds på onsdag. Där ställs HV mot tabellåttan Leksand.
– Det kommer att bli jättekul. Det har varit klart ett tag att vi skulle vinna grundserien och vi har tänkt mycket på slutspelet. Vi har verkligen väntat på det här, säger Joakim Engström.
Fakta

Kvartsfinalerna i SDHL

HV71–Leksand

Luleå–Linköping

Brynäs–SDE

Djurgården–AIK

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre matcher. Semifinalerna och finalen i bäst av fem.

Gå till toppen