Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Simhallsbadet äntligen på väg att öppna

Att torka fuktig betong tog längre tid än förväntat men slutet av mars beräknas Simhallsbadet att kunna öppna igen. Men trots renoveringen beräknas badhuset bara överleva i 5–10 år till – sedan är tanken är Oceanhamnens nya badhus ska ersätta.

Simhallsbadet underhållsrenovering drog ut på tiden men nu har betongen äntligen torkat och öppningen närmar sig.Bild: Mats Roslund
I början av förra sommaren stängdes simhallsbadet för renovering. Tanken var att badet under sommaren skulle få skvalprännor och gångar runt bassängerna torra, tätade och omkaklade. Men när kaklet togs bort upptäcktes det att betongen var fuktigare än förväntat. Avfuktare sattes in och öppningsdatum sköts upp: först från augusti, sedan till oktober, och sedan till december. Inget av de datumen hölls, men nu är betongen äntligen torr, säger fastighetschef Olof Carlius.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen