Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Specialkost ökar på skolorna - kostar både tid och pengar

Det blir allt vanligare med specialkost i skolorna. Att anpassa kosten för allergiker och personer som inte vill ha blandad mat innebär både merjobb och ökade kostnader. Det vittnar kostchefen i Svalöv, Ida Thrane, om.

Ida Thrane, kostchef Svalövs kommun. Foto: Maria RandauBild: Maria Randau
– Vi har haft upp till 20 procent efterfrågan, men det har förändrats nu när vi erbjuder den vegetariska måltiden till samtliga elever som vill ha den, säger Ida Thrane, kostchef i Svalövs kommun och fortsätter:

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen