Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vilma Anderssons servar bakom EVS utklassningsseger: ”Såklart väldigt nöjd”

EVS vilade sina proffsspelare men vann i alla fall. Borta mot Svedala låg Vilma Anderssons vassa servespel bakom segern.
– Jag fick jobba på att hålla uppe koncentrationen idag, säger hon.

Vilma Andersson stod för hela tolv serveess i första set när EVS besegrade Svedala.Bild: NICLAS JÖNSSON
Elitserien: Svedala–EVS 0–3
EVS gjorde som vanligt och vann i volleybollens elitserie. Men det fanns vissa saker som stack ut i segermatchen mot Svedala.
Första set blev en total överkörning från EVS sida. Setsiffrorna skrevs till 25–1 och hemmalagets första poäng kom när ställningen redan var 24–0. Även i de två efterföljande seten var EVS-dominansen tydlig. 25–8 blev siffrorna i både andra och tredje set.
– Vi hade bestämt oss innan för att göra en bra match och visa hur bra vi tränat, och det tycker jag speglade matchen. Vi slet för varandra och var tydligt det bättre laget, säger EVS-spelaren Vilma Andersson.
Utöver utklassningssiffrorna sticker Vilma Anderssons egna servesiffror ut från matchen. I det första setet stod 20-åringen för hela tolv serveess, varav sex av de sju första poängen i matchen.
– Det är jag såklart väldigt nöjd över. Men vi har tränat mycket på att våga pressa vår serve och ha variation i dem, säger hon.
Vad är nyckeln bakom dessa siffrorna?
– Det gäller att vara väldigt fokuserad och försöka hålla koncentrationen hela tiden. Det är lätt att pressa lite för mycket när man haft många bra servar, och istället dra den i nät eller så att den går ut. Så jag fick jobba på att hålla uppe koncentrationen idag och tänka att "nu ska jag in och göra en lika bra serve nästa gång också".
EVS valde inför matchen att vila sina amerikanska proffsspelare McKenna Woodford och Maddy Klein. Det märktes inte på lagets prestation.
– Idag spelade vi bara med våra svenska spelare. Det visar att vi har en väldigt bred trupp, att vi kan vila våra proffs. Man känner verkligen att alla kan bidra och att vi gör stora laginsatser. Det behövs till slutspelet, säger Vilma Andersson.
Gå till toppen