Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åttamålsskytt tog knäcken på FCH

Linköpings Felix Lanver gjorde osannolika åtta mål mot FCH. Hans supermatch tog knäcken på hemmalaget.

Det blev en jobbig eftermiddag för Niklas Pålsson och hans FCH-lag.Bild: NICLAS JÖNSSON
Superligan
FC Helsingborg–Linköping 5–10
Inför den viktiga matchen i kampen om slutspelsplats mot Linköping hade FC Helsingborg fem raka segrar. Man fick också en pangstart via Kristoffer Fälts tidiga ledningsmål, men därefter tog gästerna över och fick utdelning på det mesta framåt. Linköping gjorde fem raka mål och gick upp till en 5–1-ledning innan FCH vaknade till liv igen.
Linus Nordgren gjorde först 2–5-målet i powerplay innan han assisterade Jonathan Nilsson till nästa reducering. Linköping stack emellan med ett mål, men i slutet av den andra perioden gjorde FCH två mål på tolv sekunder.
Först bökade Joel von Reis in 4–6 framför mål och kort därefter slog Max Wahlgren in 5–6 mot sin gamla klubb.
Bara 42 sekunder in i tredje perioden, när FCH knappt hunnit börja sin kvitteringsjakt, kom en rejäl kalldusch. Hemmalaget missade i ett uppspel och Linköping ökade på och skaffade sig en tvåmålsledning.
Raset i tredje fortsatte för FCH och det var Felix Lanver i Linköping som gjorde alla fyra målen, vilket innebar 5–10 på tavlan. Totalt gjorde han smått osannolika åtta mål i matchen.
Därmed blev det en jobbig förlust för FCH i jakten på slutspel.
Gå till toppen