Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bouwmeesters räddare hyllades i Saint Louis

De personer som räddade Jay Bouwmeesters liv när han drabbades av hjärtproblem hyllades vid första hemmamatchen utan St Louis backklippa.

Fans skriver lyckönskningar till Jay Bouwmeester i samband med St Louis hemmamatch mot Nashville.Bild: Billy Hurst/AP/TT
– Vi vill ta tillfället i akt att uppmärksamma hjältarna som var på plats för att ta hand om Jay förra tisdagen, sade speakerrösten inför en jublande arena i Saint Louis.
Bland de som nämndes var St Louis vårdpersonal, materialpersonal, moståndarlaget Anaheims läkare, akutpersonalen i Anaheim och det hjärtvårdlag som utförde operationen där en implanterbar defibrillator (ICD) sattes in.
– Jay är helt stabil och vilar ut, sade speakern, och uppmuntrade alla att skriva under den fana som finns i arenan och som innehåller lyckönskningar till backen.
Bouwmeester kollapsade plötsligt i avbytarbänken under första perioden i matchen mot Anaheim, och matchen fick avbrytas när vårdpersonal rusade till undsättning. Orsaken var ett hjärtfel, och sjukvårdare lyckades få liv i 36-åringen med hjälp av defibrillator, innan han fördes till sjukhus.
St Louis förlorade första hemmamatchen utan Bouwmeester i förlängningen med 3–4. Nashville öppnade starkast och Viktor Arvidsson gjorde första målet. Matt Duchene utökade i första, assisterad av Filip Forsberg.
St Louis kom dock igen och kunde halvvägs in i tredje period kvittera till 3–3. I förlängningen avgjorde finländske Mikael Granlund för Nashville.
Gå till toppen