Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler mål pressar Göta hovrätt

Antalet mål i Göta hovrätt ökade med 13 procent förra året, samtidigt som hovrätten fick minskade anslag. Arkivbild.Bild: Johan NIlsson / TT
Förra året tog Göta hovrätt emot fler än 4 000 mål vilket är en ökning med 13 procent jämfört med 2018, rapporterar P4 Jönköping.
Enligt hovrättspresident Charlotte Brokelind beror den ökade belastningen på att polis och åklagare fått mer resurser och löser fler brott. Men samtidigt har inga ytterligare resurser tillförts hovrätten där väntetiderna nu ökar.
Resursbristen har lett till att flera rättegångar skjutits upp i fjol och hittills i år. Mål med häktade eller unga har förtur enligt lag men väntetiden för övriga mål ligger nu på sju månader.
– Det var till och med så förra året att vi fick minskade ekonomiska anslag. Dels fick vi en målökning på 13 procent och sedan var vi tvungna att minska personalen, säger Charlotte Brokelind till P4 Jönköping.
Gå till toppen