Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hörnqvists succé – tre poäng mot Detroit

Inget hattrick – men väl två mål och en assistpoäng. Det blev Patric Hörnqvists facit när Pittsburgh körde över Detroit med 5–1 i NHL.

Pittsburghs Patric Hörnqvist (till höger) hade show mot Detroit.Bild: Gene J. Puskar/AP/TT
Det rapporterades först om ett hattrick av Patric ”Bengan” Hörnqvist – men efter att Pittsburghs första mål i stället tillfallit lagkamraten Sam Lafferty fick den svenske stjärnan nöja sig med att bli tvåmålsskytt.
Hörnqvist såg ut att vara den som kvitterade för hemmalaget, 7.58 in i den första perioden, men i en rörig situation framför Detroit-kassen var det alltså Lafferty som visade sig ha varit sist på pucken.
Trots detta skulle det ändå rassla till på Hörnqvists poängkonto.
Först noterades 33-åringen för en assist när han spelade fram Kris Letang till 2–1 i samma period. Och i inledningen av den andra perioden skrev Hörnqvist även in sig i målprotokollet när han slog till två gånger om.
3–1 satte han med ett rappt och överraskande avslut – och mål nummer två kom när han helt fri stänkte in 5–1 bakom inbytte målvakten Jonathan Bernier.
Totalt är Hörnqvist nu uppe i 26 poäng på 40 matcher den här säsongen.
Fler mål blev det inte i matchen. Pittsburgh vann med 5–1 mot Detroit som ligger hopplöst sist i den östra konferensen.
Rättad: I en tidigare version angavs att Patric Hörnqvist gjorde tre mål mot Detroit. NHL har i efterhand rättat till två mål.
Gå till toppen