Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skurupspolitiker om slöjförbud: Vi är enade

Slöjförbudet i Skurup står och trampar i väntan på en kommunal integrationsplan som ännu inte är färdig. Dessutom har politikernas beslut nu överklagats till förvaltningsrätten. – Många säger att det är olagligt men det här har inte prövats förut, säger moderaten Loubna Stensåker Göransson, som tar strid för ett lokalt förbud.

Skurup är en av två kommuner i landet som röstat igenom ett slöjförbud. Men förbudet gäller ännu inte då man inte vet hur det ska genomföras i praktiken.Bild: Johan Nilsson/TT
I december klubbade Skurups kommunfullmäktige beslutet att införa förbud för både personal och elever att bära slöja i kommunens skolor. Nu ska det föras in i en kommande integrationsplan och därmed träda i kraft enligt politikerna. Tjänstemän har protesterat, men förbudet stöds av en politisk majoritet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen