Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Duplantis missade nytt världsrekord

Han rev första försöket, andra och tredje. Därmed tog stavhopparen Armand Duplantis världsrekordsvit slut i inomhusgalan i franska Liévin. Svensken vann trots allt tävlingen på 6,07 meter.

Armand Duplantis.Bild: Michel Spingler
6,17 i Torun, Polen. 6,18 i Glasgow, Skottland.
I Liévin, Frankrike?
Där gick det inte lika bra för den redan OS-klare Armand Duplantis och 20-åringen stannade på 6,07 efter att ha gjort tre misslyckade försök på 6,19.
Den svenske världsstjärnan gled med råge över flera av höjderna och efter att ha klarat 6,07 nådde han till slut situationen som han inte allt för länge sedan befann sig vid under tävlingarna i Polen och i Skottland.
Med ribban på en höjd som ingen tidigare klarat.
Och det är statusen som fortfarande gäller.
Duplantis rev första försöket med benen, i andra fick han med sig ribban ner ännu en gång och i sista försöket fullföljde han inte hoppet.
Svensken vann ändå tävlingen, då han stannade på 6,07, före amerikanen Sam Kendricks, 5,90, och belgaren Ben Broeders, 5,80.
– Vad ni fick vara med om i kväll var verkligen speciellt. Ni tittade åt höger och såg ett världsrekordförsök, ni tittade vänster och såg världsrekordsförsök. Jag tror inte att många här inne kommer att få se det igen, säger han i segerintervjun och syftar på amerikanskan Sandi Morris försök på 5,03.
27-åringen lyckades dock inte heller och stannade på 4,83 och vann före Robeilys Peinado, Venezuela, och svenska Angelica Bengtsson som nådde 4,78 respektive säsongsbästa 4,73. Precis som Duplantis är Bengtsson redan OS-klar.
Gå till toppen