Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kapten Persson ledde kocklandslaget till OS-guld

Sveriges juniorlandslag är bäst i världen på att laga mat. När OS i mat avgjordes i tyska Stuttgart vann Sverige guld. Lagkaptenen heter Oskar Persson och kommer från Veinge. – Det var en känsla av eufori när vi fick reda på att vi vunnit, säger Persson.

Eufori beskrev Oskar Persson (längst till vänster) känslan efter OS-guldet.Bild: Privat
Oskar Persson har jobbat för kockarna Stefan och Jacob Holmström. Nu är den 24-årige veingekillen sousschef på Markus Aujalays krog Tegelbacken i Stockholm. Han är dessutom lagkapten för det svenska junior-kocklandslaget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen